Осъдиха двама за катастрофата, при която загина младо момиче от Попово

15:53, 03 ное 16 25 1481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две осъдителни ефективни присъди произнесе Окръжния съд в Търговище. Те са за  18-годишната Калина П. и 35-годишния Петко П. Двамата ще лежат заради инцидент станал на 4 април тази година в близост до село Светлен, при който загина младо момиче от Попово. Зад волана тогава беше подсъдимата Калина, а малко преди катастрофата колата й беше предоставена от Петко, макар, че момичето нямаше книжка. При управление на автомобила шофьорката загуби контрол над колата, която излязла от пътя, и се блъснала в дърво. При тежкото пътно-транспортно произшествие пострада и самата подсъдима, както и друга пътничка в колата.

Калина ще изтърпи наказание от 3, 6 год. лишаване от свобода при първоначално общ режим в затворническо общежитие от открит тип, след като съдът я призна за виновна, че е управлявала лек автомобил, без да има необходимата правоспособност, и по непредпазливост причинила смъртта на 19-годишната си приятелка Виктория.

Петко П. бе осъден на 4,6 год. лишаване от свобода при първоначално общ режим. С присъдата Търговищкия окръжен съд, който го призна за виновен за предоставения автомобил на неправоспособната водачка, с което станал независим съпричинител на смъртта на момичето  го лиши и от право да управлява МПС за срок от 5 години. 

Двамата подсъдимите трябва да платя солидарно по 12 500 лева на бащата на починалата Виктория за претърпените от него неимуществени вреди, вследствие причиняване на смъртта на  дъщеря му. Съдът отхвърли иска до пълния му размер от 130 000 лева като неоснователен.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване  пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама