Условна присъда за съдържателя на еротик-бар „Калигула“

16:13, 03 ное 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд във Варна осъди условно съдържател на еротик-бар, който действал и като публичен дом. 42-годишният Д. Бельов, който през миналото лято стопанисвал клуб „Калигула“ в Златни пясъци, беше признат за виновен в престъпление по чл.155, ал.2, вр. чл.26 от Наказателния кодекс – за това, че предоставял системно помещения в бара на 5 различни жени, работещи като танцьорки, за сексуални контакти с клиенти на заведението. Деянието е извършено при продължавано престъпление – от неустановена дата през юли до 15 август 2015 г.

Бельов е привлечен към наказателна отговорност след проведена специализирана полицейска операция в курорта в средата на  август миналата година, когато в еротик-клуба, в обособени помещения за почивка на персонала, били засечени две от назначените на трудов договор танцьорки да извършват сексуални услуги на двама чуждестранни граждани. Според обвинителния акт предоставянето на частни танци и сексуални услуги в заведението било доброволно и по самоинициатива на самите танцьорки, но Бельов бил наясно и не създавал спънки за извършваната от тях  нерегламентирана дейност и получаване на допълнителни дивиденти.  Като резултат от негласната договорка подсъдимият получавал в знак на благодарност от тях процент от допълнително спечеленото.

Делото бе разгледано днес в процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият не призна вината си, но даде съгласие да не се провежда разпит на свидетели, а при постановяване на присъдата да бъдат ползвани протоколите за разпит и експертните заключения от досъдебното производство. Съдебният състав осъди Бельов на 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение отлага с изпитателен срок от 5 години. Беше му наложена и глоба в размер на 3000 лева. Съдът определи Бельов да изпълнява пробационна мярка по време на изпитателния срок на осъждането му – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 3 пъти седмично. В тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама