Бургаско училище излиза на протест на патронния си празник

17:04, 03 ное 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учители и родители на ученици от СУ „Йордан Йовков“ в жк „Изгрев“ готвят протест на 9 ноември, когато школото чества патронния си празник. Причината за недоволството е плъзналата информация, че учениците ще бъдат преместени в намиращото се наблизо СУ „Добри Чинтулов“, а неговата сграда ще бъде дадена на Английската гимназия.

В писмо до медиите родителите и учителите на СУ „Йордан Йовков“ изразяват тревогата си за съдбата на училището. Те искат отговори на въпросите си сега, а не след решението на Общинския съвет, когато нищо не може да бъде променено.

В депешата се поставят три питания:

1. Защо няма становище от Община Бургас по входирано писмо №67-00-1317/04.10.2016 г.?

2. Защо кметът и заместник-кметът по образование не застанат пред нас очи в очи, а не през медиите, за да ни отговорят и да чуят нашите предложения?

3.Защо децата ни ще трябва да изтърпят санирането и да учат сред шум, боклуци, без физкултурен салон..., а след това да освободят сградата?

Недоволстващите обявяват, че не искат да противопоставят СУ "Йордан Йовков" срещу Английската гимназия и са готови да я приемат в тяхната сграда. Призовават Община Бургас да решава, а не да прехвърля проблема от едно училище на друго.

„Наближава нашият патронен празник, на който за първи път от 38 години няма да празнуваме, а ще протестираме - срещу надвисналата заплаха белите лястовичета да бъдат изхвърлени от гнездото си“ – пишат от училищното настоятелство.

Протестът се планира за 9 ноември от 17:30 часа в двора на СУ „Йордан Йовков“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама