84 нелегални имигранти са задържани за седмица в Бургаско

17:08, 03 ное 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три опита за преминаване на границата на България за по-малко от седмица са неутрализирани в резултат на полицейските действия на служители от група „Престъпления, свързани с незаконното преминаване или пребиваване на чужденци в страната” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас. Задържани са общо 84 незаконно преминали границата чужденци и 12 български граждани, подпомагащи пребиваването им в страната.

Опитите за превозване на мигранти са осъществявани чрез използване на маршрути, преминаващи през гористи местности в землищата на община Средец. Оттам моторните превозни средства, превозващи мигранти, се прикачват на магистралата в района на Карнобат, за да достигат крайната си точка - София.

В тази връзка полицейските служители заели позиция около 23.50 ч. вчера в землището на с. Дебелт. Малко по-късно забелязали четири леки автомобила, движещи се в „пакет”, да се отклоняват от централния път и да навлизат в черен път в посока с. Присад. Своевременно са предприети тактически действия за идентифициране на автомобилите, които впоследствие са подадени на други полицейски служители на изградени КПП.

Точно в резултат на това са спипани каналджиите, превозвали с три автомобила 24 нелегални имигранти.

Те са задържани за срок от 24 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама