Предлагат избиране на омбудсман на Община Русе в началото на 2017 г.

19:12, 03 ное 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е внесено предложение за избор на омбудсман на Община Русе. Това стана ясно от докладна записка, внесена в деловодството на ОбС-Русе от името на групата общински съветници от "Патриотите, ВМРО и Глас народен". 

Според тях, през януари месец идната година е удачно време за организиране на нов конкурс. Предишните два се състояха през 2013 и 2014 година, но тогава никой от кандидатите не успя да събере нужният брой точки и в крайна сметка идеята за обществен посредник мина на заден план. 

Според патриотите, времената и обществено-политическата обстановка в които се намираме, налагат присъствието на подобна фигура, която да подпомага работата на администрация, общински съвет, но и адекватно да представлява гражданите при възникнали спорни въпроси. 

В предложението на "Патриотите, ВМРО и Глас народен" е записано, че комисията, която ще проведе конкурса, трябва да се състои от 11 души, които да бъдат избрани след като то мине през гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет. Също така следва председателя на ОбС да обяви конкурса публично, а самият той да се проведе на 17 януари 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама