Връчиха наградите от фотоконкурса "Запази духа на Русе"

19:36, 03 ное 16 / Култура 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, в Доходно здание, беше открита изложбата с номинираните снимки от третото издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“, съобщават организаторите. На събитието присъстваха заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ – Елена Минкова, председателят на Съюза на българските журналисти – Русе – Габриела Стефанова, председателят на Съюза на българските художници в Русе – Валентин Георгиев и др.

Наков отправи поздравления към участниците в конкурса за фотографиите, които достойно представят град Русе и пожела и следващото издание да бъде така успешно. 

Наградата на публиката беше отредена за Красимир Киров. В раздел „Художествена фотография“ отличени бяха Светлозар Стоянов, Красимир Киров, Ясен Партинов и Яна Момчилова. Награда от звено „Туризъм“ получиха Радина Русева и Мирела Партинова, а Хачик Лебикян и Ивелин Митев бяха наградени от Дружеството на журналистите.

В тазгодишното издание на фотоконкурса участваха общо 59 автори с 253 снимки. Журито, в състав – председател - известният актьор и фотограф - русенецът Симеон Лютаков, Габриела Стефанова, Валентин Георгиев и Красимир Стоянов, след прецизна селекция номинира 17 автори с 26 снимки.

 Тази година  фотоконкурсът бе в две категории – художествена и репортажна фотография. В него имаха право на участие професионалисти и любители без ограничение във възрастта, а изискванията - снимките да са авторски и да предлагат оригинален творчески поглед към образа на Русе.

Организатори на фотоконкурса са ОП „Русе арт“ –  Клуб на дейците на културата и звено „Туризъм“ на Община Русе в партньорство с Дружеството на журналистите - Русе към Съюза на българските журналисти. Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ остана съпричастна към фотоконкурса и го подкрепи логистично. От Фондацията беше поднесена статуетка за Ясен Партинов посмъртно с послание „Лети устремен високо и свободен“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама