Над 182 хиляди избиратели в област Добрич могат да гласуват днес

06:51, 06 ное 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В област Добрич избирателите, които имат право на глас на изборите за президент и вицепрезидент днес, както и за националния референдум, са 182 063 души, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Добромир Добрев.

382 са избирателните секции в областта, от които 131 в Добрич. В областния град Добрич има две подвижни секции. Общо 15 са секциите в Добричка област, където може да се гласува машинно. От тях 11 са в Добрич – в  училищата „Димитър Талев” и „Йордан Йовков”, и по 2 в общините Балчик и Генерал Тошево.

Община град Добрич е определила 10 секции, подходящи за гласуване от хора със специфични потребности. Списъкът им е публикуван на сайта на администрацията.

Днес двама младежи в Добрич ще празнуват 18-и рожден ден и ще могат да гласуват за първи път. Днес за първи път ще могат да упражнят вота си общо 877 младежи в Добрич, които са навършили пълнолетие след местните избори през октомври 2015 година.

Добромир Добрев припомни, че за първи път гласуването е задължително. Във връзка с многобройни запитвания, той обясни, че лицата, които не гласуват, няма да бъдат глобявани. Ако те не гласуват и на следващите избори за президент, ще загубят правото си да гласуват. Могат обаче да подадат заявление да бъдат включени отново в избирателните списъци.

Изборният ден започва в 7,00 часа и приключва в 20,00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама