Мерки за безопасност в изборния ден

07:17, 06 ное 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на МВР призовават за осигуряване на пожарната безопасност в избирателните секции и помещения в деня на изборите. 

Председателите на секционни комисии са инструктирани относно евакуационните пътища и безпрепятственото преминаване по тях, състоянието на евакуационните изходи на сградите. 

Когато се налага бързо напускане на сградата, гражданите трябва да знаят, че всички изходи включително и аварийните са маркирани с евакуационни табели и осветление по подходящ начин.

Избирателите трябва да спазват инструкции за забрана на пушене в коридорите и помещенията, където ще се извършва гласуването. 

При спиране на електрическото захранване да не се ползват открити огнеизточници за осветление - свещи, запалки, а електрически фенери, при евентуално възникнало запалване или пожар да не се създава паника. 

Необходимо е гражданите да запазят спокойствие и напуснат сградата по най-бързия начин, като незабавно бъде уведомена съответната службата “Пожарна безопасност и защита на населението” на тел. 112,  при необходимост да се ползват противопожарните уреди, намиращи се в сградите и помещенията, където се помещават избирателните секции. 

Трябва да се използват само стандартни отоплителни уреди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама