340 полицаи охраняват секционните избирателни комисии в Сливенско

07:29, 06 ное 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
340 служители на Областната дирекция на МВР - Сливен са ангажирани с охраната на СИК в изборния ден. Разработен е план за дейността на структурните звена в дирекцията с цел гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението при произвеждане на изборите. Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения, свързани с изборния процес. Сформирани са и информационни групи, които да взаимодействат с ГД „Национална полиция", ДАНС и прокурори от ВКП. Полицейските служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в ОИК и прокуратурата.

Във връзка с вота полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението извършиха охранителни обследвания на помещенията и обектите, свързани с провеждането на изборите.

В изборните помещения не се допускат въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама