487 избирателни секции отвориха врати в Старозагорско

07:37, 06 ное 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 487 секции в 11-те общини на Старозаторска област отвориха днес за провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на Република България, и провеждането на национален референдум, информира Теодора Крумова , председател на Районната избирателна кмисия. Изборният ден е започнал нормално, няма проблеми с комисиите.

Право на глас имат 305 060 души в областта. Най-много са избирателите в община Стара Загора - 148 890, които ще гласуват  в 208 секции.

Отворени са секции в лечебни и здравни заведения, в следствения арест и в затвора в Стара Загора. В днешния ден ще работят и пет подвижни секции  в общините, които са поискали създването им.

Теодора Крумова припомни, че за пръв път изборният ден започва в 7.00 часа (по-рано беше в 6.00 часа) и ще завърши в 20.00 часа, ако има чакащи може да продължи до 21.00 часа.

Около 4000 души, членове на секционни избирателни комисии, ще се грижат за нормалното протичане на изборите.

Най-малко пет агенции ще следят за честността на изборите в областта.

Изборният ден започна нормално на територията, обслужвана от ОДМВР Стара Загора, съобщиха от полицията. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла без инциденти. В 7.00 часа, днес, секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама