Гласуваме за президент и на референдума

07:52, 06 ное 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес се првеждат изборите за президент и вицепрезидент, както и гласуване за националния референдум, иницииран от "Шоуто на Слави".

Гражданите ще могат да избират между 21 кандидати за държавен глава и ще могат дадат своя отговор "да" или "не" на въпросите - "Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?", "Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?" и "Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?".

Също така в един от най-големите столични райони - "Младост", ще има избори и за районен кмет. За гласуване на тях пък се изисква уседналост от шест месеца.

Гласуването приключва в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия, ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час - до 21.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама