Няма нарушения на обществения ред, свързани с изборите през изминалото денонощие

08:07, 06 ное 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите през изминалото денонощие. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.  Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Припомняме, че за реда, сигурността и спокойствието в региона  и охрана на изборните секции са ангажирани над 370 служители на МВР.

На разположение в областната дирекция в Шумен са  17 седем мобилни групи / РУ- Шумен- 7; РУ- Велики Преслав – 4, РУ- Нови пазар- 4 и РУ- Каолиново- 2/. Във всяка група са включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и   криминалисти. Подвижните групи ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в областната дирекция издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Работното време е от 8.00 - 19.30 часа.

От МВР припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама