Гласуват в една мобилна и 304 СИК в Сливенска област

08:25, 06 ное 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният ден в област Сливен започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщиха от сливенската полиция. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са  предадени на РИК и СИК. Охраняват се 304 СИК и една мобилна. Полицейски екипи ще извършват транспортирането на бюлетините от СИК към РИК.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Сливен издават и в днешния ден от 08.30 до 19.30 часа удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. От започване на издаването на удостоверения на 1 ноември до вчера в сектор „БДС” са издавени 33 удостоверения за гласуване- 19 в Сливен, 6 в Котел и 8 в Твърдица.

От полицията припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

В МВР работят открити линии за получаване на сигнали от граждани. На тел. 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: [email protected] ще се приемат информации свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама