Изборният ден в община Бургас започна спокойно, всички секции са отворени навреме

08:43, 06 ное 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният ден в община Бургас започна спокойно. Всички секционни избирателни комисии са отворили навреме – точно в 07:00 часа и работят без проблеми. Това съобщи за Topnovini.bg председателят на РИК - Бургас Елка Стоянова. До момента няма никакви данни за нарушения. Информацията е към 08:30 часа.

„Отворени са всички секционни комисии. Навсякъде е имало достатъчен кворум, за да се отворят комисиите. В по-малко от един процент от общия брой избирателни комисии са се явили по-малко от назначените членове, но в рамките на половин час съставите им са попълнени. Единици са секционните комисии, които няма да работят в 9 или 7-членен състав, а с 8 или съответно 6-тима членове”, каза Елка Стоянова.

Секциите в бургаското училище „Антон Страшимиров”, намиращо се в комплекс "Славейков", отвориха само няколко минути преди 7:00  часа, видя репортер на Topnovini.bg. В тях първи гласуваха самите членове на комисиите.

Най-голям е напливът от хора в късния следобед – около 17:00 и 18:00 часа –  коментираха председатели на секционни комисии.

Малко след 07:00  часа пристигнахa и първитe избиратели, който упражниха своя вот за президент и вицепрезидент, както и за Национален референдум. Гласуването се осъществяваше спокойно. Нямаше образуване на опашки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама