Шофьор беше заловен с 3 промила алкохол в деня за размисъл/допълнено/

09:44, 06 ное 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж е заловен да шофира с 3 промила алкохол в кръвта в деня за размисъл в Плевен, съобщи МВР.  Вчера в Първо РУ-Плевен е образувано незабавно производство срещу 34-годишен от Плевен,който  около 12:20 часа в  източната индустриална зона тна града е управлявал „Фолксваген Пасат“ в нетрезво състояние. Това е установено при проверка с техническо средство „Дрегер алкотест ″.

На водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор за престъпление по чл. 343 „б“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.

По-късно в същия ден около 18:45 часа в полицията в Никопол е получен сигнал от тел.112 за настъпило ПТП в село Асеново. Полицейският екип, посетил местопроизшествието, е установил, че в село Асеново на улица“Трети март“ лек автомобил „Ситроен Евазион“ е напуснал пътното платно най-вдясно по посока на движението в посока град Плевен, преобърнал се е по таван и се е ударил в крайпътно съоръжение – ограда на помпена станция.

Пострадали няма. Установен е водачът на автомобила – 46-годишен от село Дебово. Изпробван е за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест дрегер“, като пробата е отчела положителен резултат от 1,48 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване.  Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура – Никопол. Продължава работа разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама