Плевнелиев пожела на новия президент по-спокоен мандат

11:19, 06 ное 16 / Политика 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Радвам се на демокрацията, тя е нещо прекрасно. В демокрацията винаги се надяваме, че страната ще върви напред, че избора ще бъде мъдър, че следващия президент, дай Боже, ще бъде още по-успешен, още по-добър и още по-полезен на България. Дано е за добро!“ Това каза държавният глава Росен Плевнелиев, след като гласува.

Той подчерта, че следващият президент ще има много работа в държавата и по света.

„Вижте непредсказуемвата ситуация, в която се намира света, региона, вижте рекордния брой кризи около нас. В началото на 2012 г. нямаше как да си представя, че всичко това, което се случи ще се случи. Нито си представях, че ще има такъв сблъсък между Европа и Русия, нито си представях, че ще има окупация в Европа и местене на граница със сила, нито си представях, че политическите партии и лидери в България така ще се сблъскат през 2013 г. Всичко това сега остава в историята“, отбеляза Плевнелиев.

Той пожела на този, който ще го замести, да има по-спокоен мандат, при който светът да намери своя баланс с участието на България.

Плевнелиев също гласува на референдума. По неговите думи пряката демокрация може да направи живота по-добър, но не когато се задават въпроси в разрез с конституцията. Той припомни, че през неговия мандат са се провели три национални референдума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама