692 избиратели от община Търговище ще гласуват за първи път

11:34, 06 ное 16 / Любопитно 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
692 са избирателите в община Търговище, които за първи път ще могат да гласуват. Те са навършили пълнолетие в периода от местните избори през 2015г. до първия тур на президентските тази година, показват данните на ГРАО. Между първия и втория тур още 7 жители на общината ще навършат пълнолетие. Те ще могат да бъдат дописани в избирателите списъци и да участват във вота.

На днешния ден рожден ден имат 158 жители на общината, показват още справките от гражданската регистрация. 

В Общинската администрация са подадени 571 заявления за гласуване по настоящ адрес в различни населени места на територията на общината, съобщават още от ГРАО.

В списъците за референдума са включени 57 834 избиратели, а в този за избора на президент и вицепрезидент са 57 842 гласоподаватели от общината.

Гласуването се извършва в 105 СИК, включително в болницата и подвижна урна, с която ще упражнят вота си 16 жители на общината, които имат трудности с придвижването и са подали заявления в законовия срок.

До момента няма подадени сигнали за проблеми, свързани с организацията, съобщи секретарят на Общината Христалина Халачева. Тя уточни, че в Община Търговище се събират и обобщават данните за изборната активност, която се отчита във времето към 10,30 часа; 13,30 часа; 17,30 часа и за приключване на гласуването към 20 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама