Слави Трифонов е убеден, че много хора ще излязат да гласуват

13:07, 06 ное 16 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много хора ще гласуват на референдума днес. Важно е гражданите да кажат своята воля. Аз гласувах като гражданин да употребя правото си, това е много важно за всеки един българин и вярвам, че днес много хора ще го направят. Това каза Слави Трифонов, след като упражни правото си на глас за президент и референдум в столичното 36 СУ "Максим Горки".

„Важно е гражданите, след като има пряка демокрация, да кажат своята воля – какво по-хубаво от това. За българския избирател е важно да може да използва средствата за пряка демокрация“, сподели още Трифонов и допълни, че екипът му инициирал референдума, го е направил не в качеството си на популярни личности.

"Независимо дали ще е успешен този референдум, хората ще осъзнаят своята сила и ще успеят, в това съм сигурен", убеден е водещият. Относно критиките към изцяло мажоритарния вот, който е засегнат в един от въпросите на референдума Трифонов даде пример с други европейски страни.

„По отношение на двупартийната система, каквито са опасенията – във Франция има 12 политически партии, а там изборите са в два мажоритарни тура. В Англия, където също е мажоритарна система – но в един тур – има осем партии. Така че страховете на политолозите са необосновани. Според мен те се изказват в услуга на някой друг", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама