Рекорден брой гласоподаватели в Париж, опашки от гласуващи и пред секциите в Лондон

15:26, 06 ное 16 / Политика 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Напрежение в избирателния ден има в Париж и Лондон. Огромни опашки от българи, които са дошли да упражнят правото си на глас се образуваха в английската столица. Хиляди българи в Париж също чакаха повече от час за да стигнат до избирателните урни. Към момента избирателната активност във френската столица е неочаквано висока, съобщава Нова телевизия.

За първи път от години насам във френската столица беше разкрита само една избирателна секция, която се оказа крайно недостатъчна за нуждите на желаещите да гласуват. Тя се помещаваше в българското посолство.  По неофициални данни във Франция живеят близо 30 000 българи. Откритите избирателни секции са десет – по една в град.

Българите във Великобритания пък се радват на най-голям брой избирателни секции зад граница - 53. След неколкократните промени в Изборния кодекс, правителството реши, че таван на секциите в чужбина ще има само в страните, които са извън Европейския съюз. Така българските гласоподаватели в Турция, САЩ и Канада разполагат само с по 35 секции. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама