Задържаха двама непълнолетни за няколко кражби в „Победа”

15:51, 06 ное 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
17-годишните М. С. и М. Д. са били задържани за няколко кражби в бургаския квартал „Победа”, съобщиха от полицията. Акцията е осъществена на трети ноември. И двамата са криминално проявени.

Установено е, че младежите са откраднали електронен кантар от частна къща, собственост на 54-годишен бургазлия, намираща се на улица „Московска” в „Победа”. Проникнали са там чрез взломяване на охранителната решетка.

Отново от жилище на същата улица М. С. и М. Д. са задигнали сумата от 1200 лева. Домът е собственост на 67-годишен бургазлия.

Младежите направили пълни самопризнания относно извършените криминални деяния, като описали подробно механизма за извършването им.

Установено е, че за периода 2014 - 2016 година М. Д. е регистриран като извършител по 60 заявителски материала /всички прекратени на основание чл. 61 от НК и предадени за разглеждане на възпитателни дела в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни/.

За същия период вторият младеж е регистриран като извършител по 30  заявителски материала/всички прекратени на основание чл. 61 от НК и предадени за разглеждане на възпитателни дела в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни/.

Работата по случаите продължава от служители на Първо районно управление – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама