Гласоподавател в Пловдив установи, че вече е гласувал, покуратурата и полицията са сигнализирани

19:01, 06 ное 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гласоподавател в секция 023, СУ "Кирил и Методий", р-н Западен дава личната си карта на нанасящия данните в списъка, влиза в тъмната стаичка, гласува и се връща да положи подпис в избирателния списък. В този момент установява, че там вече има подпис на неизвестно лице. За проблема гласоподавателят веднага сигнализирал, като телефонирал на председателя на БСП – Западен Десислава Йорданова. Йорданова от своя страна веднага подала сигнал по телефона на районния прокурор и РИК. „След половин час се появиха представители на РИК 16, а след един час - полицаи от криминална полиция на Второ районно управление на МВР”, обясни Десислава Йорданова. Тя, гласоподавателят, председателят въпросната СИК и представителят на ГРАО са били поканени да напишат собственоръчно обяснения.

В 18 часа РИК 16 ще заседава, за да вземе решение по казуса, а прокуратурата ще излезе с решение до края на изборния ден.

Десислава Йорданова разказа и други подробности около случая, за който били нападнати от представители на ГЕРБ, които обвинили гласоподавателя, че мами. Сред тях бил и началникът на пловдивския инспекторат Ангел Славов. „Всичко това съм описала в обяснението, сега чакаме решението на прокуратурата и РИК”, посочи Десислава Йорданова. .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама