Референдумът най-вероятно става задължителен, Слави Трифонов не изключи да създаде партия

21:23, 06 ное 16 / Политика 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избирателната активност в референдума за или против мажоритарен вот, задължително гласуване и намаляване на държавните субсидии за партиите е около 50%. Близо 3 млн. българи са дали своя отговор на въпросите в референдума. Това означава, че ако активността мине котата от 51%, което се очаква да се случи, парламентът ще е задължен да промени законите, така че да отрази положителните отговори получени в националното допитване.

"Ще направя това, което е необходимо. Да направя партия зависи как ще изглеждат оттук нататък обстоятелствата. Ние победихме една система, която е направена така да няма референдуми", заяви Слави Трифонов по време на пресконференция в НДК след приключване на изборния ден.

Той допълни, че няма да спре дотук и ще продължи с инициативите си.

Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Да – 79%

Не – 16,4% 

Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

Да – 70%

Не – 20%

Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Да – 80%

Не – 16,3% 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама