С по 50 % са намалели кражбите на МПС и грабежите в Слънчев бряг

14:04, 07 ное 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 % намаление на кражбите на МПС в Слънчев бряг през тази година отчита Областната дирекция на МВР в Бургас, съобщи днес пред медии шефът на местната полиция ст. комисар Калоян Калоянов. Грабежите, които бяха много широко разпространено престъпление на територията комплекса, също са намалели с 50 %.

„През летните месеци е направена реорганизация на територията на РУ – Несебър, включващо Слънчев бряг. Разположихме полицейски служители, в началото наречени от обществеността „КПП”. Не беше това тяхната цел. Тяхната цел беше строг филтър по отношение на криминален контингент основно извършващ престъпление в най-атрактивната зона на Слънчев бряг – това е източната зона”, заяви ст. комисар Калоянов.

Той посочи също, че от няколко месеца вече работи звеното за борба с каналджийството. То е щатно обособено към Отдел „Криминална полиция” в Областната дирекция на МВР.

„До момента имаме две успешни реализации, включително и със задържане на трафиканти. Последният случай е със задържане на 4 души. Звеното работи в тясно взаимодействие със служителите на Гранична полиция, ДАНС и Жандармерията“, допълни  Калоян Калоянов.

Калоянов направи и кратка равносметка на постигнатото през изминалата година. По неговите думи Областната дирекция е изкарала една от най-тежките години в историята си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама