Община Завет се отделя от Асоциацията на ВиК - Исперих

14:47, 07 ное 16 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се променят границите на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД - Исперих, чрез отделяне на община Завет и присъединяването ѝ към територията, обслужвана от „Водоснабдяване – Дунав” ЕООД, Разград, решиха единодушно членовете на Асоциацията по ВиК в Исперих по време на днешното извънредно Общо събрание. То бе свикано и ръководено от Областния управител Манол Кившанов, който е и председател на Асоциацията.

До започване на действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставянето на ВиК услуги на потребителите от община Завет, те ще продължават да се извършват от действащия оператор „Водоснабдяване и канализация „ООД - Исперих. 

По време на днешното заседание е съгласуван и бизнес планът за развитие на дейността на дружеството в Исперих за периода 2017 – 2010 година. Прието е препоръчителният размер на вноската на държавата да е 9 332,72 лева.

Утре, областният управител свиква извънредно Общо събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване - Дунав“ в Разград. Предвидено е на заседанието да бъде взето решение за присъединяване на общините Завет и Кубрат към ВиК дружеството в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама