Кметът Иван Тотев е категоричен, че няма да се сменя директора на КОЦ-Пловдив

14:53, 07 ное 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Комплексния онкологичен център няма да бъде сменен, въпреки че е имало входирано предложение за разглеждане на смяната на предстоящата сесия на общинския съвет в четвъртък. Точката е била внесена от зам.-кмета Георги Маринов, но ще бъде оттеглена, защото според Тотев цитираме "емоционалния подход не е правилен".

Кметът Иван Тотев е коментирал оттеглянето на точката и с председателят на пловдивския общински съвет Савина Петкова. Категоричното становище на местния парламент, който е принципал на здравното заведение е, че казусът ще бъде разгледан след приключване на проверките

"Община Пловдив твърди стои зад това лечебно заведение, смятам, че то е едно от флагманите  пловдивското здравеопазване. Ако има конкретни грешки-това ще стане след официалното становище на контролните органи. Но човешките грешки не трябва да бъдат свързвани с бъдещето на тази институция", каза кметът Тотев.

Той допълни още, че на сесията в четвъртък ще бъде гласувана смяната на директора на болница "Св.Мина" д-р Галина Караулонова. Причината е, че тя не е съгласна с политика на Община Пловдив, която е за сливането на здравното заведение с общинската болница "Св. Пантелеймон".

"Св. Пантелеймон" има капацитет да покрие част от задълженията на "Св.Мина" и да бъдат увеличени заплатите, като новият мениджмънт ще реши какви дейности ще се развиват в двете бази"", заяви още Тотев.

Според него сливането на двете лечебни заведения ще бъде юридическо като сградният фонд и работните места ще се запазят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама