Фикрет Индже дари високотехнологичен цветен ехограф на КОЦ в Шумен

15:42, 07 ное 16 25 1097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Високотехнологичен цветен ехограф „Siemens ACUSON NX3 Elite” получи Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Шумен.

Апаратът е единствен по рода си в страната и е дарение от собственика на фирма „Алкомет” Фикрет Индже.

Реалната цена на придобивката е около 80 хил. лева, но от „Siemens” правят отстъпка и модерната медицинска техника е закупена за 57 256 лева, като бизнесменът дарява половината сума от лични средства. Апаратът е от последно поколение и тази година е представен на изложение във Виена.

Днес управителят на КОЦ д-р Сотир Караниколов и Фикрет Индже, в присъствието на кмета на Шумен Любомир Христов, представиха високоехнологичния цветен ехограф. Той притежава четири сонди с електронно управление за комплексна диагностика на сърце, корем, гърди и акошеро-гинеколгични изследвания. Цветният ехограф е снабден с електронен писец, два екрана и има допълнителна функция за еластография, която улеснява визуализирането на твърди образувания в тялото.



Преди време д-р Сотир Караниколов разбира, че КОЦ се нуждае от апарата. Тогава се решава да разговаря със собственика на „Алкомет” Фикрет Индже. Бизнесменът обещава да помогне и шест месеца по-късно високотехнологичния апарат е собственост на лечебното заведение.

 



По този повод д-р Сотир Караниколов връчи на Фикрет Индже най-високите отличия на болницата  - „Златна значка”, за личен принос към лечебното заведение, почетно членство на колегията на КОЦ-Шумен и благодарствено адрес.

На церемонията медикът благодари за щедростта на дарителя и подчерта, че Фикрет Индже вече е записал името си в исорията Шумен като най-големия дарител.

„Приятно е на Общината да има такъв партньор, който е съпричастен към здравето на хората”, заяви кметът Любомир Христов.

„За мене удоволствие да присъствам на тази церемония. Болницата е много хубава, а шуменци и КОЦ заслужават този апарат”, каза Фикрет Индже и пожела по-малко болни.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама