Отчетоха, че техниката за снегопочистване в област Добрич е в готовност

07:58, 08 ное 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
в изпълнение на заповед на областния управител Детелина Николова, комисия с председател зам.-областния управител Сали Феим, е извършила проверка на наличността и техническото състояние на снегопочистващата техника на фирмите, които извършват дейностите по зимното поддържане на републиканската и общинските пътни мрежи на територията на област Добрич.

Според изготвения доклад, техниката, която ще се използва за снепогочистване и опесъчаване, като цяло, е в добро състояние и е подготвена за работа през зимния сезон. Извършен е инструктаж на водачите за работа при зимни условия. Всички са вписани в регистрите за инструктаж, притежават необходимите документи за правоспособност. С малки изключиния моторните превозни средства са преминали периодичен технически преглед. Сключени са и задължителните застраховки „Гражданска отговорност”. Проверяващите са получили уверение, че констатираните нередности ще бъдат отстранени до първия снеговалеж.

Проблем са винетните стикери. Масово не се закупуват винетки. Само собствените машини на ДЗЗД „ПОНТ” и на общинските предприятия на общините Шабла и Балчик са изрядни в това отношение.

Освен техниката, заложена в Оперативния план за зимно поддържане, ДЗЗД „ПОНТ” разполага и с допълнителна техника, която може и има готовност да се ползва за почистване и опесъчаване при необходимост. Няма констатирано дублиране на техника на ДЗЗД „ПОНТ”, за почистване на различни, отдалечени едно от друго направления.

Един от изводите, които комисията прави, е, че техниката за поддържане на общинската пътна мрежа в общините е достатъчно и е изправна. Оборудвана е с необходимия инвентар, сключени са договори. Възможно е при правилно създадена организация и точното придържане към договорите, да изпълни своето предназначение. Техниката за поддържане на Републиканската пътна мрежа (РПМ), като цяло е изправна и е достатъчна. Оборудвана е с необходимия инвентар, правилно е базирана на територията на областта, създадена е необходимата организация за действия в усложнена обстановка. Ако се изпълнят дейностите заложени в договора подписан между ДЗЗД „ПОНТ“ и АПИ, и Оперативния план за работа в зимни условия, проблемите с републиканската пътна мрежа през зимния сезон ще бъдат своевременно преодоляни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама