Оранжев код за опасно време е обявен за Сливенска област

08:00, 08 ное 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 10 области е обявен оранжев код за бурен вятър. Сред тях е и Сливенска, предупреждават синиптиците. Останалите области  са Ловешка, Габровска, Великотърновска, Пловдивска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Бургаска и Ямболска. В тези области през деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, ще бъде силен и бурен, със средна скорост около 10-15 м/с и пориви до 32 м/с. Областите в България, в които се очакват дъжд и силен вятър са Видинска, Монтанска, Врачанска, Софийска, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Смолянска и Пазарджишка.

През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, ще бъде бурен, със средна скорост около 10-15 м/с и пориви до 32 м/с (115 км/ч). Ще има валежи от дъжд и на места количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м., в планинските райони на Благоевградска област и до 40 л/кв. м.

В северозападните райони вятърът ще е от запад и там максималните ще са по-ниски около 12-13°. Валежите ще продължат и през нощта срещу сряда, а вятърът в повечето райони ще отслабне.

Над планините времето ще е екстремно. Вятърът ще е бурен, по върховете и ураганен от югозапад, вечерта ще отслабне. По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна вечерта. През нощта срещу сряда ще започне да вали дъжд.

Очаква се студеният въздух да започне да нахлува и в нашата страна и от утре температурите ще се понижат, уточняват от НИМХ..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама