Архангеловден е, близо 25 000 са имениците в Бургаско

08:24, 08 ное 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Големият християнски празник Архангеловден се празнува днес, 8 ноември. На него се почитат светите ангели и най-вече св. Архангел Михаил, смятан за вожд на небесните сили и главен страж на Божия закон.

Имениците са едни от най-многобройните на днешния празник. В цялата Бургаска област повод да черпят имат 24 567 души, показват данните на ГРАО-Бургас. Само в град Бургас те са 11 784.

Най-многочислени срез мъжете именици са тези, кръстени с името Ангел – 2783 в областта и 1150 в Бургас. При жените най-популярно е името Радка – 2288 в областта и 1053 в Бургас. Празнуващите с името Михаил в областта са 2082, в Бургас – 983.

На Архангеловден имен ден празнуват още и Ангелина, Лина, Михайлина, Михаела, Мила, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радостин, Радивой, Емилия, Емил, Райка, Райчин, Рачо, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле, Ханка.

8 ноември е и професионален празник на служителите в полицията, месарите и колбасарите и урбанистите. Отбелязва се и Денят на Западните български покрайнини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама