Иван Костов: Най-хубавото е, че не съм Бойко Борисов от вчера

08:35, 08 ное 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-хубаво е, че не съм Бойко Борисов от вчера, нито Иван Костов от онзи ден. Така бившият премиер на България Иван Костов коментира второто място на Цецка Цачева в надпреварата за президент на първи тур. В ефира на Нова телевизия той заяви, че не може да каже дали, ако беше на мястото на настоящия премиер Борисов щеше да подаде оставка. 

"Резултатът е изненадващ. Има много комплексни причини. Това е пропагандна война. Там остана българското членство в ЕС и НАТО, нелегалните емигранти и прочее", каза той.

"Цецка Цачева е много близко до Брюксел, отколкото останалите. Там е и Татяна Дончева. Пламен Орешарски не се ангажира с нито една от трите теми. Румен Радев, Калфин, Каракачанов са много близо до тезите на Москва. Ключовите страхове в Европа са, че тръгваме към Русия. Целта бе да се дестабилизира политически страната. Има риск от предсрочни избори", допълни бившият премиер. 

"Моят избор е ясен. На българските възрожденци. Те са искали да са европейци", каза Костов и допълни, че "рискът е в дестабилизация на политическата система и идването на приятели и неприятели, което ще се отрази на всичко".

Според него има почва за нови партии. Но нямало връзка между представянето на президентски избори и влизането на политическия живот.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама