Министър и двама зам.-министри обикалят в Бургас

09:02, 08 ное 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова, нейният заместник Жечо Станков и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова са на посещение днес в Бургас.

Теменужка Петкова символично ще “запали” новия котел в Районната отоплителна централа на к-с "Меден рудник". Това е първото съоръжение с такава голяма мощност за изгаряне на биомаса, което ще се използва за обществени нужди в бургаски регион. Котелът е част от обновената и модернизирана Централа, която ще произвежда по-чиста и евтина енергия за две училища и една детска градина в "Меден рудник": ОУ "Елин Пелин", СОУ "Константин Петканов" и ЦДГ "Морска звезда". В тях се обучават над 3000 деца.

На събитието ще присъства и зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков.

Зам.-министър Деница Николова ще открие първия Информационен семинар за България по Програмата за трансгранично сътрудничество по Европейския инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020“, на който ще бъдат представени възможностите за реализиране на проектни идеи по предстоящата първа покана. Програмата е с бюджет около 53,9 млн. евро и ще финансира основно проекти от типа „меки мерки“ в сферата на туризма, опазване на околната среда и намаляване на речните и морски отпадъци.

По-късно Деница Николова ще председателства третото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България – Турция 2014-2020. На заседанието ще бъдат разгледани и одобрени за финансиране първите подадени проекти по двете основни приоритетните оси на Програмата - „Околна среда“ и „Устойчив туризъм“. Поканата, с общ бюджет 11 028 255 евро, беше публикувана на 16 ноември 2015 г. с краен срок за подаване на проектни предложения 16 март 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама