Ако си отидем ние, идват БСП, ДПС и Делян Пеевски, заяви министърът на отбраната

09:22, 08 ное 16 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако си отидем ние, идват БСП, ДПС и Делян Пеевски. С тези думи министърът на отбраната Николай Ненчев обясни пред БНТ какво ще стане при евентуална оставка на премиера Бойко Борисов след балотажа на президентските избори.

Според Ненчев една политическа криза, каквато със сигурност щяло да има при предсрочни избори, ще блокира редица проекти, които вече са задвижени. Един от тях е модернизацията на българската армия.

"В Реформаторския блок се обединихме да гласуваме против Румен Радев, тъй като познаваме добре работата му. Подкрепилата го БСП отказа да гласува купуването на нови изтребители. И този летец е съгласен зад него да застанат такива хора", попита Ненчев.

Той припомни думи на Румен Радев, че българската авиация е подложена на унищожение. "Дори да е така, той не бива да го обявява публично. Това е безотговорност".

Ненчев каза още, че кандидатът на БСП се води от емоциите си, а не от разума. Като пример за това той даде няколко отказа на Радев да изпълни решения на Народното събрание, както и такива на НАТО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама