Трафикантът на мигранти, заради когото уволниха шефа на „Гранична полиция“, остава под домашен арест

10:01, 08 ное 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд на Бургас потвърди определение на Районния съд в Царево, с което остави без уважение искането за изменение на взетата мярка за неотклонение „домашен арест“спрямо Григор Григоров в по-лека, както и наложената двумесечна забрана за ново искане за изменение на мярката за неотклонение.

Григоров е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление. На 27 юни тази година той е хванат да превозва 66 афганистанци и иракчани в землището на с. Синеморец с автобус, собственост на фирмата "Еделвайс 0707", чийто управител и собственик е обвиняемият.

Според Бургаския окръжен съд съществува реална опасност от укриване на Григор Григоров, ако взетата мярка за неотклонение „домашен арест“ бъде изменена в по-лека. Според съда, характера на дейността, с която се занимава дружеството, доскоро управлявано от обвиняемия, а именно превоз на пътници, каквато Григоров заяви пред настоящия съдебен състав, че възнамерява да извършва, ако е на свобода, даде основание на съда да предположи, че това би му осигурило безпрепятствено преминаване на територията на друга страна – член на ЕС. Според съда към настоящия момент няма пречка обвиняемия да помага на съпругата си в отглеждането на двете им малолетни деца, бидейки под арест в собствения си дом.

Припомняме, че по време на разследването фирмата на Григоров "Еделвайс 0707" спечели търга на „Гранична полиция“ за легален превоз на мигранти, като дори автобусът, с който трябва да превозва вече заловените чужденци, е същият, с който е бил задържан през юни.

Заради избухналия скандал тогавашният шеф на „Гранична полиция“ комисар Антонио Ангелов и заместникът му комисар Йотко Андреев подадоха оставки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама