Турският гражданин, преминал незаконно границата и неговия помагач получиха осъдителни присъди

10:40, 08 ное 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След споразумение с Районната прокуратура, което бе одобрено от състав на Разградския районен съд, турския гражданин, който бе обвинен в незаконно преминаване на българската граница получи осъдителна присъда, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.  Бюлент Мерал, на 37 години,

е осъден на шест месеца лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок, и глоба в размер на 100 лева.

Ергюн Хасан от Разград се призна за виновен и получи наказание от 9 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Той трябва да плати и глоба от 480 лева, колкото е размерът на имотната облага за подпомагане на турския гражданин да пребивава незаконно в Силистра и Разград. С одобреното от съда споразумение се отнема и личният автомобил „Мазда“ на 40-годишния мъж, с който превозвал турския гражданин.

Турският гражданин влязъл незаконно в страната от района на Малко Търново на 30 срещу 31 октомври. Успял да отиде в Силистра, откъдето възнамерявал да пресече отново противозаконно българската граница. Чрез свой познат в Германия той се свързал с българския гражданин. С автомобила си и срещу 250 евро българинът отишъл да прибере от Силистра незаконно пребиваващия чужденец. Автомобилът бил спрян за полицейска проверка в Разград и така било установено, че пътникът в колата пребивава незаконно в страната и е влязъл без разрешение и не през определените за това места.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама