До края на ноември фирмите ще отстраняват пропаданията по ИСПА 2 в Шумен

13:41, 08 ное 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на ноември е удължен срокът, в който фирмите изпълнителки на втория етап на проекта за подобряване на водния цикъл на Шумен (известен като ИСПА 2), трябва да отстранят пропаданията на уличните настилки. Това обяви днес на брифинг ръководителят на проекта Дарина Маринова.

До края на месеца ще се работи по улиците „Дедеагач“, „Лозенград“, „Ивайло“, „Лозевско шосе”, „Август Попов“, „Димчо Попов“, „Бреза“, „Арменска“, „Университетска“, района западно от ШУ, пътя към Паметника .

Фирмите трябваше да са готови с ремонтите на улиците до 30 октомври. След тази дата обаче останаха доста отсечки за поправка, въпреки че на някои места дефекти са отстранявани няколко пъти, но платната отново са пропадали.

Условия от договора между Община Шумен и обединение „Аква Билд Шумен”, в което влизат фирмите “Станилов”, “Райкомерс” и „Джи пи груп”, дава възможност едногодишният срок за отстраняване на нередности да се удължи с още месец. Ремонтите ще са за сметка на фирмите.

След определения краен срок експерти от Общината ще направят оглед на положените настилки. При условие, че пропаданията на трасетата не са ремонтирани Общината ще ги възстанови за собствена сметка, но ще ползва банковата гаранция, внесена от фирмите, която е на стойност 1.5 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама