Движението около изгорелите тютюневи складове на ул. "Иван Вазов" блокирано, няма да махат загражденията

14:43, 08 ное 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Движението няма да бъде възстановено до края на годината". Така отговори заместник-кметът на града Георги Маринов на въпрос на пловдивчани "Кога ще бъдат махнати загражденията около тютюневите складове и ще бъде пусната улица "Иван Вазов" за движение". Припомняме, че на следващият ден след пожара в тютюневите складове беше сформиран кризисен щаб, който взе решение за затваряне на част от улица "Иван Вазов".



Днес зам.-кметът Георги Маринов беше категоричен, че премахване на загражденията не се предвижда докато сградите не бъдат укрепени. И пак според него поне до нова година забраната ще бъде в сила, което не е добра новина за работещите в зоната.Маринов допълни, че според метеорологичната прогнозата времето се разваля, а евентуални дъждове могат да бъдат причина за падащи елементи от сградите. Т.е. отново водещ мотив е безопасността на пловдивчани.



Според указанията на министерството на културата собствениците вече трябва да са изготвили конструктивни експертизи и проекти за временното укрепване на складовете. Те трябва да се съгласуват и тогава да изпълнят укрепителните работи.  Вече след това трябва да внесат за съгласуване инвестиционни проекти за консервационни, реставрационни и ремонтни дейности.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама