Устойчива тенденция към усъвършенстване на социалните услуги в Русе отчетоха днес

15:15, 08 ное 16 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Качеството на предоставяните социални услуги бележи устойчива тенденция към усъвършенстване, се отчете днес на заседание на Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Русе 2016-2020 г.

Бяха споделени и проблеми, свързани с липса на достъпна среда и амортизирана материална база, необходимост от прецизиране на водената медицинска документация, по-добро разпределение отговорностите на обслужващия персонал, недостатъчност на финансови средства за задоволяване потребностите на потребителите, мобилност на услугите. Отговорните институции се ангажираха да работят в посока отстраняване на констатираните пропуски, а там, където се изисква мултидисциплинарен подход – да се сформират работни групи.

От доклада на Регионалното управление на образованието стана ясно, че анализът на индикаторите и предприетите мерки, водят до по-добър контрол над причините за отпадане от училище. Съгласно Плана за изпълнение на Стратегията за намаляване броя на учениците, преждевременно напусналите образователната система (2013-2020) се оказва методическа подкрепа на училищата. Педагогическите екипи, от своя страна, разработват свои политики за намаляване процента на напусналите училище.

В края на срещата, Звеното гласува Индикативна годишна програма за дейността си през 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама