Общинската "Инжстрой" ще ремонтира площад "Стефан Стамболов" в Плевен

16:04, 08 ное 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинското дружество „Инжстрой” ЕООД е избраният изпълнител за основен ремонт на площад "Стефан Стамболов" Реконструкцията му ще струва над  620 хил. лв. ,съобщи пресцентърът на общината.

Фирмата е спечелила Позиция 3 – „Част от централната пешеходна зона и пл. „Стефан Стамболов” от обществената поръчка на община Плевен с предмет „Основен ремонт на обекти на градската среда".

Поръчката е по проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020”.

Проектът ще се изпълнява по ОП „Региони в растеж” след подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ между Община Плевен и управляващия орган на оперативната програма.

За позицията бяха подадени общо четири оферти, уточниха от пресцентъра.

За срок от 120 дни след откриване на строителната площадка ще бъде изградено пространството от  4 571 кв.м с настилка от вибробетонови павета  в различни размери и цветове и тактилни ивици, линейни оттоци.

Ще бъде поставено и парково обзавеждане, включващо по 20 пейки и кошчета за отпадъци. Предвижда се и монтаж на ново енергоспестяващо осветление и засаждане на широколистни и иглолистни дървета, храсти и сезонни цветя

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама