Старозагорският зам.-кмет Красимира Чахова участва в Световно по лека атлетика за ветерани

16:06, 08 ное 16 / Спорт 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова се класира седма, сред петнадесетте финалистки в дисциплината 2000 м с препятствия на Двадесет и второто Световно първенство по лека атлетика за ветерани, което се провежда в Пърт, Австралия, съобщиха от Общината. Победителка в бягането е шампионката от миналото световно първенство в Лион, испанката Мария Долорес Хименес.

Чахова успява да финишира, въпреки контузия в ахилеса и краткото време за аклиматизация на континента. „Поради различни причини и обстоятелства не винаги можем да бъдем сред победителите, по важното е в трудните моменти всеки един от нас да побеждава сам себе си, което само по себе си е голям вид успех“, коментира лекоатлетката ветеранка.

За Красимира Чахова това е седмо поредно участие в световно първенство.От първото през 2005 г. в Сан Себастиян, Испания, до момента има завоювани сребърен и бронзов медел, две пети места, едно шесто и две седми места.

На стадиона в Пърт стартираха 4026 атлети, от които 1439 жени и 2587 мъже, от 91 държави. Поставени бяха 19 световни рекорда, сред които на 90-годишната Елена Паду, на 5 и 10 кмспортно ходене.

Следващото световно първенство по лека атлетика за ветерани е в Малага, Испания. А след седмица, на 16.11.2016 г., зам.-кметът Красимира Чахова ще участва в официалната церемония в Брюксел, на която Стара Загора ще бъде обявен за Европейски град на спорта за 2017 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама