Гавраиловци се поклониха пред героите си в деня на Св.Архангел Михаил

16:27, 08 ное 16 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Церемония по поднасяне на венци и цветя на паметника, издигнат в чест на загиналите жители на Гавраилово в Балканската война 1912-13 г., в Междусъюзническата и Първата световна война, в Съпротивата 1941-44 г. и в Отечествената война, бе проведена днес на площада на селото.

Да се преклонят бяха дошли областният управител Татяна Петкова, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на общински съвет Сливен Димитър Митев, заместник областният управител Камен Костов, общински съветници, кметове на населени места, жители на с. Гавраилово, много ученици.

Кметът Димитър Андреев поздрави жителите на селото с празника и каза, че не напразно църквата носи името на Св. Архангел Михаил – един от най-ярките образи, който до последно се е борил със злото. „Нека и ние заедно съхраним борбения дух, за да продължим напред“, обяви още кметът на Гавраилово.

Отец Силвестър отслужи заупокойна молитва и освети паметните плочи на загиналите във войните жители на селото. По късно в храм „Св. Архангел Михаил“ той извърши и водосвет за здраве и благополучие на селото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама