Общините Кубрат и Завет се присъединиха към „Водоснабдяване Дунав“-Разград

16:31, 08 ное 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общините Кубрат и Завет се присъединиха към „Водоснабдяване Дунав“ в Разград. Решението бе взето днес единодушно на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване Дунав“. На заседанието, ръководено от областния управител Манол Кившанов присъстваха кметовете на общините Разград, Лозница, Цар Калоян, Попово и Опака, управителите на „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД и ВиК „Меден кладенец“ ЕООД-Кубрат и кметът на община Кубрат.

До започване на действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставянето на ВиК услуги на потребителите от общините Завет и Кубрат, те ще продължават да се извършват от действащите оператори ВиК-Исперих и ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат.

Членовете на Общото събрание на Асоциациятапо ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване - Дунав“ ЕООД, приеха решение за препоръчителния размер на вноската на държавата да е в размер на 9 871.72 лева.

Участниците в срещата обсъдиха и възможността за обявяване на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД за консолидирана, с оглед членството на две общини от друга област. Предстои да се проучат правните възможности за осъществяването й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама