МС решава за част от казармата в Благоевград

16:49, 08 ное 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложението за прехвърляне на 62 дка от терена на бившите казарми в Благоевград се разглежда утре на заседание на Министерски съвет.

Това обявиха министърът на отбраната Николай Ненчев и кметът Атанас Камбитов.

Двамата изразиха убеденост, че решението ще бъде положително.

"Искам да благодаря на министър Ненчев, че положи много усилия и имаше волята. Министерството на отбраната много бързо и много стегнато извървя процедурата. Благодаря на правителството и на премиера Бойко Борисов, на всички, които си спазиха обещанието към Община Благоевград. След пет години вече, то е факт", каза кметът Камбитов.

Той поясни, че предстои, заедно с Неврокопския митрополит Серафим ще обходят терена, за да бъде избрано място за новия храм.

"Надявам се до месец  месец, месец и половина да направим първата копка и с Божията помощ да имаме втора голяма църква, голям храм, какъвто е необходим за Благоевград“ каза кметът на Благоевград.

Министърът на отбраната Николай Ненчев изрази удовлетвореност от факта, че процесът по прехвърляне на част от терена на бившите казарми вече е на финалната права. „Този имот ще бъде в полза на гражданите на Благоевград и той ще допринесе в голяма степен да бъде утвърден българския патриотичен дух“, категоричен бе министър Ненчев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама