Старозагорски полицаи разказваха за професията си

17:12, 08 ное 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорски полицаи разказваха за предизвикателствата на професията пред деца и ученици от Стара Загора.

Традиционният „Ден на отворените врати” бе проведен ден по пов професионалния прадник на полицията.

Деца от детските заведения и основните училища от областта имаха възможност да се запознаят с професията полицай и с дейността на българската полиция по противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.

Домакини бяха началниците на Районни управления, които посрещнаха децата. Пред тях полицаите демонстрираха работата на полицейска техника, автомобили, мотоциклети и оборудване.

Малчуганите видяха как се вземат пръстови отпечатъци и как се разпознават извършители на престъпления в специализирани помещения (през „венецианско стъкло”). Те се запознаха и с работата на дежурните полицейски служители от оперативните дежурни части и на служебните кучета.

Инспекторите от Детска педагогическа стая пък проведоха превантивни занятия и викторини за безопасно поведение у дома, в училище и на улицата.

Активни помощници на полицаите бяха децата от детските полицейски управления.

В Гълъбово най-голяма атракция и запомнящо преживяване за децата бе полицейското куче Макс от охранителна полиция на Областната дирекция на МВР Стара Загора, с което бе направена демонстрация. То трябваше да изпълнява команди подавани му от  полицаи.

Психологът на ОДМВР Детелина Тодорова пък изнесе лекция пред близо 90 деца и техните учители в Дома на културата в Гълъбово на тема „Как да се предпазим от престъпления“. Филип Стайков, отговарящ за охраната и сигурността в ТЕЦ „ЕЙ и ЕС Гълъбово“, запозна учениците от 11-ти клас на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово с рисковете и заплахите от терористични актове.

Активни помощници на полицаите бяха децата от детските полицейски управления.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама