Добра практика от Търговище беше представена на международна конференция

17:40, 08 ное 16 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представиха мобилната библиотека на играчките, която се осъществява в Търговище на престижен международен форум. Това стана в Литва, където  се проведе годишната конференция по ранно детско развитие на Международната асоциация „Стъпка по стъпка“. Темата бе „Ранното детство във времена на бурни промени“. На конференцията присъстваха над 300 представители на неправителствени организации, международни експерти в областта на ранното детско развитие и практици от 48 държави. 

По време на панелните презетации, представителите на Фондация за децата в риск по света представиха програмата „Елементът Игра“ и проекта „Мобилен подход към Библиотека на играчките“, изпълняван съвместно с Клуба на нестопанските организации в Търговище. Организацията как подкрепя родителите да защитават децата си от ефекта на токсичния стрес като насърчава положителното въздействие между родител и дете чрез играта. 

"Фондацията представи резултатите от предоставянето на мобилен достъп до програмата Библиотека на играчките в село Давидово край Търговище. Една година след началото на проекта, родителите споделят, че са научили повече за ранното детско развитие и знаят как да подкрепят развитието на децата си по-добре чрез играта, а също така прилагат наученото на практика докато играят с децата си", споделиха от Клуба на нестопанските организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама