Областният управител на Добрич проведе семинар с доброволните формирования

19:42, 08 ное 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В областната администрация в Добрич се проведе ежегодният семинар за дейността на доброволните формирования на територията на областта. Присъстваха инспектор Робертина Лалова - сектор „Доброволни формирования" към отдел „Интегрирана пожарогасителна и спасителна дейност" в дирекция „Оперативни дейности" в главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - София, старши комисар Александър Джартов - Директор на дирекция „Критична инфраструктура, превенция и контрол" в главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - София, комисар Дарин Димитров - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич, началниците на Районните служби на ПБЗН в област Добрич, кметове и служители от общините, имащи задължения по защита на населението и отговарящи за доброволните формирования по места.

Откривайки събитието Областният управител Детелина Николова поздрави присъстващите по случай днешния голям християнски празник Архангеловден. Тя се обърна специално към униформените и цивилни служители на МВР, които отбелязват професионалния празник на Национална служба „Полиция“ в Деня на Св. Архангел Михаил, с пожеланието „да носят с чест и достойнство своята служба, да продължат професионално да следват своята мисия – опазването на реда и сигурността на българските граждани и спазването на законите на страната“.



В хода на семинара бяха дискутирани въпроси относно актуалното състояние на доброволните формирования на територията на областта: брой доброволци, преминато обучение и/или предстоящо провеждане на такова, екипировка, застраховки, готовност за участие в превенцията, ограничаването или ликвидиране на произшествия и др.

В рамките на дискусията се обсъди ролята и мястото на всеки един член в съветите и принципите на взаимодействие и добра комуникация между институциите с оглед прилагане на политиките за защита на населението, както и на програмите за превенция на критичната инфраструктура.

В третата част Областният управител Детелина Николова заедно със зам.-началника на ОД на МВР - Добрич Явор Колев, обсъди с кметовете на общини състоянието на престъпността в област Добрич в това число във всяка община, както и нуждата от мерки за по-ефективно противодействие в цялата област. Акцент бе поставен върху битовата престъпност, безопасното движение и опазването живота и собствеността на жителите на областта. 

        

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама