Илиана Раева води съзвездие от шампионки в Бургас

19:51, 08 ное 16 / Спорт 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас ще бъде домакин на държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли. Състезанието ще се проведе на 11 и 12 ноември (петък и събота) в спортна зала "Младост". За отличията ще спорят грации от 23 клуба от цялата страна. Състезанието е за девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени.

В Бургас ще пристигне цяло съзвездие от световни и европейски шампионки начело с Мария Гигова - член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация, Илиана Раева - президент на Българската федерация по художествена гимнастика, и Мария Петрова - вицепрезидент на Техническия комитет към Европейския съюз по художествена гимнастика.

Мария Гигова ще бъде главен съдия на държавното първенство.

В Бургас ще гостува и Ина Ананиева - главна треньорка на ансамбъла на България, спечелил бронзовите медали от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Официалното откриване на държавния шампионат за ансамбли е в петък от 13:00 часа, след което е награждаването на девойките младша възраст. Тяхната надпревара ще стартира в 9:20 часа.

От 14:00 до 17:30 часа на подиума ще се състезават девойките старша възраст. Веднага след това е награждаването.

Жените ще покажат своите умения в събота от 9:30 до 12:30 часа. След това започва церемонията по награждаване на шампионките и медалистките.

Организатори на държавното първенство за ансамбли са клуб "Черноморец" и Българската федерация по художествена гимнастика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама