"Драгалевци", "Манастирски ливади" и "Бояна" най-накрая ще имат канализация

20:00, 08 ное 16 25 1852 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на едни от ней-елитните квартали в София, сред които „Манастирски ливади“, „Симеоново“, „Бояна“, „Драгалевци“, „Кръстова вада“, най-накрая ще имат канализация.

Министерството на околната среда и водите отпусна средства и за още четири квартала - „Гърдова глава“, „Бенковски“, „Орландовци“ и „Кремиковци“. Към момента тези квартали използват септични ями.

 Изграждането на канализацията ще бъде на стойност над 400 млн. лева., финансирано по оперативна програма „Околна среда“.

Първата крачка към подобряването на ВиК структурата е подписването на договора между министерстовто и Столичната община за прединвестиционно проучване на стойност 5,2 млн. лв., от които 4,4 млн. лв. са от еврофондовете.

„В момента продължаваме изграждането на канализация по ПУДОС и инвестиционната програма на „Софийска вода“ в „Горна баня“, „Горубляне“, „Бенковски“ и с. Войнеговци. Подготвяме и проектите за местност „Сливница – Люлин“, за местност Кръстова вада по ул. „Никола Крушкин – Чолака“ и ул. „Емилиян Станев“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова след подписването на договора с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

По нейните думи през последните години са изградени над 120 км канализация и над 240 км водопровод, но това не е достатъчно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама