Уроци по оригами в полза на онкоболните

07:24, 10 ное 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вторият етап от благотворителната кампания на младежките организации Интеракт клуб Варна и Интеракт клуб Варна - Галатея и техните приятели в полза на онкоболните ще се проведе в петък, 11 ноември, обявен за световен ден на оригами. Затова и инициативата на младите дарители е свързана с древното източно изкуство и най-вече със символиката, която хартиените фигури носят.

За да съберат цялата сума, нужна за закупуването на специален стол за лъче-химиотерапия - иновативния метод за лечение на 11 онкологични диагнози в СБАЛОЗ – Варна, двата клуба обявиха втори базар на техни произведения. Този път той ще се проведе в сградата на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“.

Всички, които искат да помогнат на благотворителната кауза, ще могат да се включат в уроците по изработка на оригами или да си закупят вече направените от членовете на Интеракт клубовете фигури от хартия.

Работилниците и базарът отварят в 14,10 ч. в петък и ще продължат до последното междучасие в 17,50 ч.

Първият етап от кампанията протече при голям интерес на 28 октомври, когато членовете на младежките организации на Ротари клуб организираха базар за храни – домашно производство. По традиция продажбата с благотворителна цел се проведе в Първа езикова гимназия. От продажбата на ръчно приготвени мъфини, баница, кексове, домашни бисквитки и други лакомства беше събрана половината от необходимата сума.

Организаторите на благородната инициатива от двата клуба се надяват при подобен интерес да протече и вторият благотворителен базар и всички необходими средства да бъдат събрани.

Това ще е сериозна помощ за пациентите в района, който общинската онкологична болница обслужва. Столът ще позволи по-бързо и по-ефективно лечение с по-добра прогноза за хората с тази диагноза, категоричните са в мотивацията си младежите от двата клуба.

Съпричастните към каузата на варненските младежи, които няма да си закупят оригами на място в Пета езикова гимназия, но биха искали да подпомогнат каузата им със средства или друга помощ, могат да се свържат с:

Деница Арабаджиева, президент на Интеракт Клуб Варна - 0878 424746

Росен Желязков, представител на Интеракт клуб Варна – Галатея – 0897 809271

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама