„Дворецът” в Балчик сключи ново споразумение за партньорство с организации от Чехия и Словакия

08:53, 10 ное 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средното училище по изкуства и стъкларство Валашке Мезиржичи сключи ново стратегическа партньорство в областта на изкуството и занаятите в рамките на проекта „Модерен дизайн – Чехия – Словакия – България” (проект №2016-1-SZ01-KA202-024026), който се финансира по програмата на Европейския съюз Еразъм+.

Проектът е създаден на основата на сътрудничеството и обмяната на опит между Средното училище по изкуствата град Тренчин и две уникални културни институции, каквито са Средното училище по изкуства и стъкларство Валашке Мезиржичи, под егидата на UNESCO, и държавен културен институт „Културен център „Двореца”, град Балчик.



Проектът се основава на обмяната на опит в областта на промишления дизайн,  интериорния и екстериорния дизайн, тяхното взаимно преплитане и взаимодействие и използването на най-модерните технологии в тези области.

Целта на проекта е да се подобри и разшири професионалното образование, да се създадат нови обекти, детайли, които могат по-късно да бъдат приложени в продуктите на промишления дизайн.

Проектът ще допринесе за професионалното израстване на учителите и учениците, които участват в него.  Освен това, учениците ще бъдат по-добре подготвени за следването във висшите учебни заведения и също ще могат да бъдат по-успешни и на трудовия пазар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама