Във Варна избират Европейската младежка столица за 2019 г.

09:35, 10 ное 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Варна ще бъде обявен носителят на титлата Европейска младежка столица 2019 г. Церемонията, която се организира съвместно от Община Варна и Европейския младежки форум, ще се проведе на 16 ноември в Двореца на културата и спорта. Инициативата е част от програмата на Генералната асамблея на Европейския младежки форум и има за цел да стимулира развитието на среда, подкрепяща младите хора, и да подпомогне пълноценното им участие в изграждането на политики и вземането на решения на местно и национално ниво.

Варна ще бъде Европейска младежка столица за 2017 г. Основният фокус на кандидатурата, с която градът спечели отличието, е насърчаване на участието на младите хора в обществения живот чрез развитие на социални иновации. За титлата през 2019 г. се борят английският град Манчестър , френският Амиен, сръбският Нови Сад, италианският Перуджа и Дери Страбан в Северна Ирландия.

Техните представители ще бъдат приветствани от кмета на Варна Иван Портних и ще се включат в обществен дебат „Ценностите на хилядолетието“. Програмата предвижда и изпълнения на варненските групи Connection Crew и „Ума и Дума“, както и на световните шампиони по бийтбокс SkilleR и Pe4enkata. В края на вечерта в музикалната програма ще се включи и гост, който организаторите пазят като изненада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама